WhatsApp
Gratis offerte voor dakreparatie: bel 085-4013167
Gratis offerte voor dakreparatie: bel 085-4013167

Daklekkage herstellen? Schakel een vakexpert in

Niets is vervelender dan een lekkage in uw dak. Zoiets komt altijd op een verkeerd moment. Of het nu gaat om een lekkage in uw schuurdak, in huis of in uw bedrijfspand. Van der Wijck Daktechniek is gespecialiseerd in uw daklekkage herstellen. Of het nu gaat om het repareren van een bitumen dak of het repareren van EPDM dakbebedekking, een plat dak of schuin dak; wij beschikken over de juiste materialen én vakkennis.

De oorzaak van een daklekkage

Een daklekkage kan op verschillende manier ontstaan. Een schoorsteen wordt afgewerkt met lood (loodslab, loodpan of loodflappen). Na verloop van tijd kan het lood uitdrogen of scheuren, waardoor water uw huis inloopt. Het lood moet dan zo snel mogelijk vervangen worden om de situatie niet erger te maken dan het al is.

Ook een plat dak van bijvoorbeeld een uitbouw of aanbouw kan gaan lekken. Een bitumen dak bestaat uit stroken die over elkaar zijn vast gebrand. Deze naden kunnen openspringen en/of verdrogen. Vaak merkt u zulke lekkages pas als het al te laat is. Gele kringen op het plafond en behang zijn de eerste tekenen dat uw dak lekt.

Ook een verstopte dakgoot kan veel ellende opleveren. Water zoekt altijd het laagste punt op. Als de dakgoot verstopt of versleten is kan deze het water niet meer goed afvoeren. Het water kan hierdoor naar binnen sijpelen.

Waarom zo snel mogelijk daklekkage herstellen?

Vaak ontdekt u een lekkage pas als het al te laat is. Water dat naar binnen sijpelt kan uw interieur (plafond, behang of laminaat) behoorlijk ruïneren. Een daklekkage die niet of niet goed herstelt wordt, kan zorgen voor schimmel in uw huis. Door vocht in huis kan isolatiemateriaal gaan schimmelen.

Water dat uw huis binnendruppelt kan kortsluiting veroorzaken en daarmee huishoudelijk apparatuur ernstig beschadigen. Bovendien levert het brandgevaar op. Ook kan warmteverlies optreden. Aangetast isolatiemateriaal is een zwakke plek in uw huis, waardoor kou en warmte makkelijker binnen kunnen komen.

Daklekkage herstellen? Schakel een vakexpert in

Van der Wijck Dakonderhoud en Lekkages is 24/7 te bereiken voor spoedreparaties aan uw dak en snel bij u op locatie. Daklekkage herstellen? Neem vandaag nog contact met ons op.

Terug naar het overzicht