WhatsApp
Gratis offerte voor dakreparatie: bel 085-4013167
Gratis offerte voor dakreparatie: bel 085-4013167

Lekkage in een plat of hellend dak? Zo lossen wij dat op!

Lekkage in een plat of hellend dak? Zo lossen wij dat op! Van der Wijck Dakonderhoud en Lekkages is gespecialiseerd in het opsporen en repareren van lekkages in platte en hellende daken. In dit artikel leggen wij uit hoe de meeste lekkages in een hellend dak ontstaan en hoe onze dak-specialisten het opsporen en repareren van een lekkend pannendak aanpakken.

De opbouw van een hellend dak
Een hellend dak, in de meeste gevallen daken die voorzien zijn van stenen dakpannen, is opgebouwd uit meerdere onderdelen. Je hebt een dakconstructie bestaande uit houten balken of een staalconstructie. Deze constructie ondersteunt (draagt) het dak. Bij een hellend dak gaat dat om geïsoleerde dakplaten en de dakafwerking. De waterdichte toplaag bij de meeste hellende daken bestaat uit stenen dakpannen, maar soms worden er ook ouderwetse leien, kunststof dakpanelen of een rieten dakbedekking toegepast. Afhankelijk van de materiaalkeuze worden de nok en dakranden wind- en waterdicht afgewerkt met nokvorsten, kantpannen en loodslabben. Onder de dakranden van een hellend dak worden zinken of pvc goten gemonteerd die het hemelwater via regenpijpen afvoeren naar de riolering. Lekkage in een plat of hellend dak? Zo lossen wij dat op!

Kritische punten die gevoelig zijn voor daklekkage
Je hoeft niet bouwkundig onderlegd te zijn om te kunnen inschatten waar zich bij een hellend dak de meest kritische punten voor het ontstaan van lekkage bevinden. Het regenwater zal immers niet zo een-twee-drie ergens midden op een gesloten dakoppervlak, dat sterk schuin afloopt, naar binnen komen. Als dat al het geval is, dan is de oorzaak meestal snel gevonden. Er ligt dan meestal een dakpan scheef of er is een dakpan kapot. In de meeste gevallen gaat het echter om lekkage in de aansluiting bij de nok of aan dakranden langs de gevel van de buren of langs de schoorsteen. Er zitten op die plaatsen stroken lood (loodslabben) die voor een goede afdichting moeten zorgen. Lekkage langs de nokvorsten, kantpannen of loodslabben staan in de top 3 van de meest voorkomende daklekkages. Ook komen wij bij het opsporen van dakleggage vaak poreuze schoorsteenvoegen en kapotte of verstopte hemelwaterafvoeren tegen. Dikwijls relatief kleine oorzaken met vaak grote gevolgen, zoals kortsluiting, schimmelvorming en schade aan wanden, vloeren en het inventaris. Er is dus alle reden om snel contact met ons op te nemen als u vermoedt dat het dak van uw woning lekt. Lekkage in een plat of hellend dak? Zo lossen wij dat op!

Lekkage in een plat of hellend dak? Zo lossen wij dat op! 

  • U maakt bij ons melding van een daklekkage
  • U geeft bij uw melding duidelijk aan of het op een plat of hellend dak gaat
  • Wij nemen uw melding zo spoedig mogelijk in behandeling en sturen één van onze dak-specialisten voor een inspectie bij u langs
  • Is het een klein probleem dat eenvoudig te verhelpen is, dan fikst onze dak-expert het meestal meteen tijdens de inspectie
  • Is het lek niet meteen door onze man ter plaatse te dichten, dan wordt geprobeerd om de overlast voor u en uw huisgenoten met een tijdelijke noodreparatie tot een minimum te beperken.
  • Is het een grotere en gecompliceerdere klus om de lekkage aan uw pannendak te repareren, dan maken wij voor u een passende offerte en bij akkoord wordt uw dak zo spoedig mogelijk door onze vaklieden gerepareerd

Maak gebruik van onze service!
Voorkom overlast, beperk de schade bij lekkage in uw hellend dak en neem snel contact met ons op. Voor de meest urgente situaties kunt u ook gebruikmaken van onze 24/7 spoedservice via telefoonnummer 06-83003880.

 

Terug naar het overzicht